Oscar Waos korta och förunderliga liv – Junot Diaz

oscarwaosHej kära bokcirkelvänner! Här följer en sammanfattning från bokcrirkelns tvåårsfirandet som avnjöts på den trevliga  karibisk/jamaicanska restaurangen “Back A Yard” på söder. Kvällen inleddes i solen på uteserveringen och avslutades enligt svensk tradition, pga av sjunkande utomhustemperatur, inomhus. Från menyn spisades klassiska jamaikanska läckerheter så som “Jerk Chicken” och “Curry Goat”. Närvarande var: Magnus, Malin, Erika, Amanda, Per, Hanna och ny medlem Christian. Diskussionsämnet:Oscar Waos korta och förunderliga liv av Junot Diaz fick överlag goda omdömen-häftig, bra språk, småkul, njutbar, allmänbildande (ger inblick i Dominikansk nutidshistoria och kultur). Fyra sjuor och tre sexor resulterade i snittbetyget 6.6. På minsusidan ifrågasattes bland annat varför huvudpersonen inte har mer utrymme i boken och att delberättelserna, om än bra, känns något splittrade från varandra.

Alla passade även på att namnge några av sina personliga tio-poängare – kanske tips till framtida bokcirklar? De titlar som nämdes var:

Siddharta

1984

Den vidunderliga kärlekens historia

Mästaren och Margarita

Janne, min vän

Onåd

I väntan på barbarerna

Dr Glas

Processen

Norrlands akvavit.

Nästa bok blir dock inte någon av ovan nämda utan “Nattfåk” av Johan Therorin. En deckare som utmärkelsen “årets bästa svenska kriminalroman”. Den finns i pocket och hittas i närmaste i pressbryå. Nästa sammankomst blir 18.30 den 26 augusti. Christian är sammankallande. Ha en skön boksommar!

/Hanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*