En spricka i kristallen – Cecilia von Krusenstjerna

ensprickaHej alla! En Spricka i Kristallen fick ett lite ljumt mottagande av bokklubb Rött (läs Lars, Mangen, Hanna, Erika, Malin & Pelle). Efter kaviar-förrätt utan bestick och skär lax med pepperrotshollandaise, landade slutpoängen på 5,5. Flera tyckte om språket i boken, men det fanns också röster om att bokens scener var lite märkligt valda och att huvudkaraktären Suss svajade lite väl fram toch tillbaka för att vara trovärdig. Kanske utnyttjade också Krusenstjerna sin familje-bakgrund – hade boken verkligen blivit publicerad och filmatiserad om inte pappans namn vore PG?

Andra menade att boken verklighetstroget beskrev en värld där “allt skall vara fint” och att de själva upplevt denna värld på nära håll.

I vilket fall blev kvällen oförglömlig – som alltid när Rött slår sig fram i den litterära djungeln.

Nästa bok bli…..trumvirvel……: Oscar Waos korta och förunderliga liv av Junot Diaz:
http://www.dn.se/dnbok/junot-diaz-1.763437

Boken finns endast som inbunden på svenska (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100120685), men om man vill ta del av New Jerseys hip-hop-latino-slang finns den engelska utgåvan i pocket (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0571241239).

Drygt 330 sidor.

Nästa träff blir onsdagen den 17 juni, kl 18:30. Enligt förhandstipset blir det en sommarpicknick någonstans på Söders höjder. Lars och Hanna är sammankallande. Väl mött!
Malin & Per

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*