Nattfåk – Johan Theorin

nattfakHej alla! En tapper skara bestående av mig, Magnus, Louise, Mariko och Malin med Amanda dök upp hemma hos mig för att diskutera Johan Theorins Nattfåk. Det öländska temat bestod av en fisksoppa a la Karin Fransson och vi fick till lite spöklik stämning med tända ljus och the Cures mörkare låtar på stereon. Det visade sig nämligen att flera av deltagarna hade blivit lite skrämda av stämningen i boken och när grannarna oväntat öppnade en gnisslande dörr så ryckte alla till lite. Diskussionen kring själva boken var dock lite svårstartad för av någon anledning kom vi in på helt andra ämnen än just boken vi hade läst. När den väl startade så  var summan av diskussionen att den fick ett helt godkänt mottagande, speciellt inom sin genre Kriminalroman. Betyget hamnade ända på ett medel på 5 även om den hade fått ett högre betyg om vi bara jämförde med andra deckare. Framför allt så gillade vi alla hur han lyckades få till den spöklika känslan.

Till nästa bok så byter vi helt fokus och ger oss till Japan och läser Haruki Murakamis Sputnikälskling, http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113021338, en spejsad kärlekshistoria. Han har beskrivits som ”en Paul Auster fast med hjärta och humor”. Nästa gång blir den 22 oktober och Louise är sammankallande.

Till nästa gång

Christian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*