Allt är vind – Jean-Marie Gustave Le Clézio

alltarvindHej och tack för senast till er som förgyllde min boning med er närvaro vid förra veckans bokcirkelträff! Fem personer var vi som vid inmundigande av mat på det mauretanska temat dryftade J.M.G. Le Clézios nyaste roman “Allt är vind” – en händelserik och historiskt intressant roman på vackert språk men med vissa inslag av “tugg”. Omdömena skiljde sig åt men med betyg genomgående över medel, slutbedömningen landade på en ren 7:a. Eftersläntrarna Per och Amanda gav inga omdömen men var välkomna ändå:-)

Träffas gör vi igen torsdag den 23 april kl. 18.30 då Malin och Per öppnar sitt hem för oss. En inbjudan kommer närmare inpå. Till nästa gång efterfrågades en något tunnare roman, jag har därför letat upp en som i nyutgåvan är på knappa 200 sidor. Jag misstänker visserligen att den har ett språk som ibland ligger nära Le Clézios tugg men omöjligen i lika långa partier som hans! Med “En spricka i kristallen” av Cecilia von Krusenstjerna (född Gyllenhammar) är vi tillbaka i Sverige men den här gången i en överklassvärld. Upptäckte precis att boken blivit en tv-produktion så kanske har ni redan antingen läst boken eller sett filmatiseringen. Åsikterna jag läst om boken verkar skifta rätt kraftigt och jag tror att den kan vara intressant att diskutera. http://www.bokus.com/b/9789100119126.html?pt=search_result

Vi ses den 23:e!

Erika Karlsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*