Detaljerna – Ia Genberg

Detaljerna diskuterades på restaurang Fyra Knop på Söder, vilken också förekommer i boken. Medelbetyg: 6,2

Mariko:
jag ger Detaljerna en 6a. Nu en vecka efter 4knop; några människor lämnar mer och mindre avtryck i livet; berättelserna fått mig att tänka tillbaka själv, att alla detaljerna gav igenkänning och det var lättläst. Men jag fick liksom inte grepp på huvudpersonen. Så mycket detaljer och ändå så mycket distans. Känslomässigt och ändå inte. Ni lämnar dock avtryck i mitt liv! God jul och god läs💕

Kristoffer:
Blir en 7:a från mig också! En berättelse med bitvis stor igenkänningsfaktor och en fin känsla för just detaljerna. Slukade boken i fyra tuggor, även om den sista inte var lika delikat.

Malin:
Jag ger Detaljerna en 7a. Uppskattade de tidstypiska detaljerna som fick mig att minnas uppväxten på 90-talet och haussen inför millennieskiftet. Personbeskrivningarna var ibland träffsäkra men gav ingen djupare förståelse för deras personligheter.  Att diskutera boken med er förhöjde upplevelsen

Emma:
Jag ger 7. Detta för att de första tre delarna tyckte jag var väldigt levande med alla detaljer om människorna ffa men också miljön och där berättaren är en integrerad (men ändå anonym del). Ia fångar relationerna på ett bra sätt. Tyckte dock inte att den sista delen var lila bra. Berättaren var knappt med, trots att det handlade om en tragisk relation till en psykiskt sjuk mor och för mig höll denna del inte samma nivå. Därför 7.

Erika:
Mitt betyg blir 🥁 5…. Alltså, nä. Det här är ingen värdig Augustprisvinnare i mina ögon. Ja, det finns igenkänning, ja, det finns vissa funderingar författaren låter protagonisten göra som känns genuina. Men jag lyssnade på den, läste den, och ändå är det som om det inte fastnar. Jag kan sympatisera med jag-rösten men jag lär inte känna personen bakom den, trots att den ibland är onödigt närvarande. Nä. Läs hennes Sent farväl istället, den gillade jag bättre.

Hanna:
Den får betyg 5. Objektivt fint formulerad men fastnar inte hos mig på djupet. Känns ibland som att ambitionen att formulera sig bra märks för mycket. Som jag-personen i boken som går på skrivkurser. Den fick dock en lite djupare mening efter diskussionen ikväll.

Per:
7

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*