Löpa varg – Kerstin Ekman

Meny:

  • Faster Ingas älggryta med porter och kantareller
  • Blåbärspaj
  • Vargtass, rött vin och sherry

Magnus: Betyg 10.
Plus: Jag köper boken, bra, enkelt, snyggt språk, skön atmosfär, miljöbeskrivningar. Gillar vilda vargen. Föraning inför ålderdomen och ens ändlighet, skönt att få hoppa fram lite. Föredömligt kort. Stannar aldrig upp. Hopp om världen.
Minus: Kanske lite påhittig.

Emma: Betyg 8
Bra. Sträckläsning. Inte osannolik. Påminner om egna fantastiska upplevelser, av ärtsoppa i naturen. Gillar att han omvärderar sitt liv, fin beskrivning av relationen mellan Ulf och Inga. Otroligt vacker bok- omslaget.

Louise: Betyg 7
Gillar natur, miljö. Tycker åldrandet är intressant, fina beskrivningar av det lilla livet; korv, smörgås, fin relation. Ulf lite förmer, lite bättre än andra, inte helt sympatisk. Politisk korrekt bok, inlaga för hur fel vi levt.

Erika: Betyg 9
Omslaget! En positiv taktil upplevelse. ”Löpa varg” – säger inget, förklaringen kom sent. Kändes som att jag läste om riktiga människor, Ulf en verklig människa. Relationen mellan de, vardagligt, fint, små saker, meningslösheter som ändå går att skriva om. Lite negativt slut; gillade inte ”kriminalaren”; vargen blev verkligt död och mystiken försvann. (Boken är kanske boken han själv skulle ha skrivit).

Malin: Betyg 8
En läsupplevelse, Kerstin är en skicklig hantverkare. Relationen mellan Ulf och Inga var fint beskrivet. Krimdelen inte det bästa, men klart läsvärd.

Mariko: Betyg 7
Gillade miljöerna, kändes som så enkelt och monotont språk; och ändå spelades handlingen så tydligt upp i huvudet, som en film. Gillade krimdelen på slutet; det blev lite variation och hett. Tänkte inte så mycket på trovärdigheten; utan tycker att språket bar boken framåt; fina och stillsamma beskrivningar av natur, människor och relationer. Skulle gärna läsa mer av Kerstin Ekman.

Per: Betyg 7
Gillar olika perspektiv, rovdjur, hat, mytisk. Fascinerande att läsa om hierarkin – jaktlaget, länsstyrelsen, så konservativt/mossigt/gammeldags. Ändå hans sociala nätverk, vad ska jag göra nu?Fina miljöer, vardagligt. Lite för övertydligt på slutet.

Snittbetyg: 8

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*