Djursholm Sveriges ledarsamhälle – Mikael Holmqvist

En historisk bokcirkel. Första gången digitalt, men fortfarande med mat och dryck. Vi lyckades sitta över 3 timmar, även om folk kom och gick lite. Närvarande: Per, Hanna, Erika, Emma, Jonas, Kristoffer.

Per: 2
Tjatig, förutsägbar och heller inte särskilt stilistiskt intressant. Författaren försöker få Djursholm att sticka ut, men många av de värderingar och beteenden som beskrivs återfinns i många villaområden i Stockholm. Den stora skillnaden i livsföring och värderingar finns inte mellan villaområden i Stockholm, utan mellan Stockholm och landsorten.

Kristoffer: 4
Inte helt upphetsande

Erika: 4
Kan tyvärr inte rekommendera den. Lättläst och intressant, men vetenskapligt inte helt gedigen.

Jonas: 3
Bra beskrivet, men kunde har avklarats på 5 sidor.

Medelbetyg: 3,2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*