Avspärrningen – Xiao Bai

Erika: 5. Det finns bra grejer i boken. Jag uppskattar när jag läser saker som leder vidare; när man blir sugen att leta upp någon annan berättelse som utspelar sig i samma tid. Något öppnas upp. Det gillar jag.
Det jag dock inte gillar är att den inte handlar om det jag trodde att den skulle göra. Man trodde att det skulle handla om de personerna i huset men så var det inte det. Mot slutet inser jag att boken faktiskt handlar om det den säger att den ska. När blir fantasin viktigare än verkligheten? Kanske när människor befinner sig i samma situation som de i boken. Skulle jag rekommendera den? Nej, förmodligen inte. Man blir lite besviken, det är inte så kul när man läser en bok.

Mariko: 5. Delar av boken var jag glad för att jag har läst. För att vara i deckargenren var det lättsamt att läsa. Eftersmaken var att man inte riktigt har förstått vad som har hänt. Många frågetecken. Jag vet inte om jag skulle rekommendera den. Jag trodde att det skulle vara mer kultur och mer som skulle handla om avspärrningar…

Emma: 6. Jag tycker ändå att jag skulle kunna rekommendera den. Den var intressant. Man fick lite inblick i en ny miljö. Lite intressant med den här berättelsen som snurrade runt. Det var mystiskt och gör inte så mycket att man inte fick alla svar.

Per: 3. Jag var inte lika förtjust. Den utmanar mig. Men sen börjar boken att driva med mig. Till slut ger man upp. Det är liksom inga riktiga känslor. Allt är som teater. Man får tex inte reda på något om Shanghai. Det var väldigt hårdkokt allting. Det blev en sån distans till karaktärerna. Kanske var det meningen att boken skulle vara så. Men det fungerar inte på mig.

Magnus: 7. Spännande med det oförutsägbara. Lite experimentell bok. En lek. Intressant med en lite sned, haltande berättelse.

Medelbetyg: 5,2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*