Änglarnas svar – Stefan Einhorn

anglarnas_svar

Denna gång var vi fyra som hade läst Änglarnas svar: Malin, Per, Erika och Emma. Boken diskuterades på en balkong i Vasastan till en meny som komponerades från recepturvalet på ortodoxa synagogans hemsida (köttgryta, sparrissallad, fryst citrontårta), men med Pimm’s fördrink som engelsk touch.

Änglarnas svar hade lyckats både fängsla och provocera bokcirkelns medlemmar och fick medelbetyg 5,3.

Per (6): Berättelsen var stark. Boken var enkel att läsa och spännande. Den hade fått 8p om den inte hade varit för stolpig och övertydlig.

Malin (6): Jag dras med av att det fanns en historisk anknytning och verkliga händelser som utgjorde fonden till boken. Det är en historia som fängslar och som man kan fundera kring. Dock så var persongalleriet ytligt och personbeskrivningarna innehöll inte mycket empati.

Erika (3) : Det var en stark berättelse som fick en trivial form. Intressanta livsöden, men skrivet på ett så taffligt och orealistiskt sätt. Mer irriterande än bra, så synd att författaren behandlar människorna i boken på det här sättet. Med tanke på hur stark berättelsen är hade jag kunnat snörvla mig igenom boken, istället ville jag bara att den skulle ta slut.

Emma (6): Spännande historia i form av sex berättelser som belyser olika aspekter av ett livsöde. Boken sträcklästes – den berörde, men kändes ändå ytlig, kanske för att den var för melodramatisk och med platt persongalleri.
Köp Boken på Bokus

Köp boken på Adlibris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*