Bonjour Tristesse – Francoise Sagans

BonjourTristessTorsdagen den 7 november samlades Malin, Erika, Emma och Kristoffer hemma hos Jonas och Mariko i Täby. Det bjöds på lite bubbel, snacks och sen en Boeuf de Bourguignon med lite rött. Åsikterna var hyfsat jämna denna kväll, medelbetyget blev 5,3.

Så tyckte vi:

Malin (6): Två olika världar möts. Bra beskrivet om ungdomens dumheter. Skickligt av en sådan ung person. Boken lästes vid havet, något som hjälpte läsupplevelsen.

Jonas (6): Tycker inte boken ska övertolkas, det är som en P3 dokumentär.

Erika (6): Imponerande för sin ålder. Läste boken när hon var yngre, var imponerad då. Nu träder upprepningarna fram och är lite irriterande. Den säger något om tiden, ett intressant tidsdokument. Tycker den var trevlig att läsa, gillar språket, men det blir även lite tjatigt.

Emma (5): Imponerad av att det går att diskutera så mycket denna bok, unga mot vuxna. Drar ned att det är lite tjatigt, men kommer ihåg att jag var väldigt imponerad när jag var yngre.

Kristoffer (4): Trött på böcker som inte riktigt tar hand om läsaren. Början av boken ger ett löfte om något, och de sista kapitlen är träffande.

Mariko (5): Å ena sidan, imponerande att kunna skriva på detta sätt, 18 år och i denna tid. Å andra sidan, inte så djupt och lite barnsligt. Gillade beskrivningarna av omgivningarna, sommar, sol och värme, skönt!

 

Köp Boken på Bokus

Köp boken på Adlibris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*