Taxi – Alexandra Pascalidiou

taxiI afton träffades jag, Ebba och Erika på Söders värsta taxihak, Nattcafeet. Jag åt in toast med Trocadero, Erika tog en köttbullssmörgås och Ebba smaskade i sig en Luffare (falukorv, ägg och senap på en rågskiva). Med andra ord: vi smälte in. Taxi-chaffissarna sneglade nog mot vårt bord när vi halade upp tre exemplar av Taxi, men vi fick ingen närkontakt. Efter att diskuterat Taxi med varje taxi-chaufför de senaste två månaderna, kan man konstatera att de alla känner till boken men väldigt få har läst den.

Angående boken var vi nog överens om ett snitt-betyg på strax över 2.
– Boken innehöll endast porträtt – inga berättelser kring taxifärder, vilket
skulle vara högintressant
– De olika karaktärerna gled in i varandra
– Olika livsöden men i många stycken liknande porträttbeskrivningar
– Ett upprapande manér (“Jag heter Josef. Jag har två barn som heter Jasmin
och Gustaf. Jasmin är tjugotre år….”) – kanske boken är skriven på
lättläst svenska reflekterade vi.
– Ytlig – fick ingen kontakt med karaktärer eller taxi-världen.
– I och för sig fanns det ett immigrant/underdog-perspektiv som vi tyckte
var lite intressant, men varför fokusera på taxi för att skildra detta?

Vi stod frågande inför den hype boken skapat.

Nästa bok blir (trumvirvel): Lät den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist http://www.ordfront.se/Bocker/Pocket/Latdenrattekommain.aspx
Boken finns i pocket (69 SEK) och också på lättläst svenska! (http://www.akademibokhandeln.se/db/caweb/cc_start.abg)
Datum: 15 januari, kl 18:30
Plats: Jag återkommer.
God jul och härlig jul-läsning!

/per

 

 

Hej, jag heter Per Rohdin och jobbar här på Digital  Memory.

Det vi samlar på oss under livet, berättar vilka vi är . Det kan röra sig om fotografier, brev, anteckningar, almanackor, dagböcker, videoband, teckningar, receptsamlingar, diplom, skolarbeten, betyg och minnesföremål. Dessa spår kan handla en person, en familj, en fastighet, en förening eller ett företag.

Ofta är dessa spår ostrukturerade, spridda och nerpackade i kartonger och datorer på ett sätt att den där levnadsberättelsen blir svår att tyda. När man skall ta hand om ett dödsbo till exempel, tyngs man också av sorgen och orkar kanske inte ta tag i eftermälet efter sina släktingar.

Vi digitaliserar din familjs eller företags arkiv i format som håller för lång tid framåt – ditt digitala arkiv. Tillsammans med dig, identifierar vi sedan de händelser, platser, tidpunkter och personer som finns representerade i arkivet. Vi skapar en kronologiskt struktur med händelser du känner igen och enkelt kan navigera i. Med hjälp av smarta verktyg och Artificiell Intelligens märker vi upp arkivet och gör det sökbart på ett sätt som gör det möjligt för dig att upptäcka nya samband i din, din familjs eller ditt företags historia.

Låt inte din historia gå förlorad. Den är värd att berättas.

Hoppas vi ses snart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*