Känslan av ett slut – Julian Barnes

Erica: Betyg: 6.
”Boken kändes tät. O man inte läste ordentligt så kändes det som att man kanske skulle behöva backa och läsa om. Jag gillade att mannen i boken såg tillbaka på sitt liv – jag gillade självreflektionen. Men jag tyckte att boken kändes som en Paul Auster-kopia och att det också fanns en ryckighet i läsningen. Det var inte någon läsupplevelse att läsa boken för språket var inget speciellt. Däremot fanns det en del att fundera över.”

Lars: Betyg: 8.
”Det var härligt att få följa med på en helt vanlig, men sympatisk, mans livsresa. Det som var fint var att karaktären tog ansvar för sina handlingar. Karaktären var rak och ärlig. Känsloreaktioner fanns med. Några saker fick mig att haja till. Jag har åldersrespekt både nedåt och uppåt och det fanns beskrivet i boken. Fint att få följa med och läsa om en människas hela liv. Boken har inga kapitel men två delar – det gillade jag. Jag kunde sluta när jag själv ville. Författaren vände sig ibland till mig som läsare – det vet jag inte vad jag tycker om – eller jag gillar nog inte det – jag vill leva i fiktionen. Det här är en av ganska få böcker som jag vill läsa om.”

Per: Betyg: 9.
”Jag tyckte om boken. Det är en Klassisk Berättelse. Samtidigt har den filosofiska resonemang. Fint med att se tillbaka på en människas liv. Det handlar om Minnet. Lite pusseldeckare. Olika saker som triggar minnet. Klart, enkelt och tydligt språk. ”

Mariko: Betyg: en stark 7:a.
”Jag tyckte också om boken. Man kunde dock inte läsa för snabbt, skumma igenom boken – för då skulle man förlora små, men betydelsefulla saker. Fint med filosofiska detaljer. Man skulle kunna läsa boken en gång till. Författaren beskriver livet fint – att livet inte alltid är så stort och märkvärdigt. Det tog lite långt tid innan slutet kom.”

Magnus: 7.
”Jag gillade boken – det var som sagt en bra, klassisk berättelse med en mystisk historia i botten vars lösningar inte avslöjas förrän på sista sidorna. Kunde ha haft lite mer must; lite mer tyngd i språket, mer miljöbeskrivningar etc – men det fungerar bra som det är.”

Medelbetyg: 7,4.

Köp Boken på Bokus

Köp boken på Adlibris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*