Siddharta – Herman Hesse

5-årsjubileum med Samosas, Khatti bhaji, ris, öl och bubbel framåt kvällningen tillsammans med 5-faldigt HURRA för bokcirkel Rött (och fotboll). Ebba agerade värd.

Per 9
Gillar verkligen, känner igen sig. Filosofin med många personligheter och faser tilltalar, den känns också stark just nu för mig.
Skulle vara intressant om boken utspelade sig i modern tid i västerländsk kultur.
Intressant med de andras reflektioner om likheten med självhjälpsböcker och hans egoistiska ådror.
(Självhjälpsböcker som nämndes: “Budskap från andra sidan” om aboriginer och respekt för naturen. “Munken som sålde sin Ferrari”, “Alkemisten” Paolo Cohelo

Erika 7
Högre betyg än vad jag tänkte när jag kom hit. Den har ändå satt sig på något sätt, många saker som fastnat. Den är så tidigt skriven, en föregångare men ingen läsupplevelse, jag kunde inte identifiera mig med honom. Lite über-kille, överklass. Det var inte rätt tid för mig att läsa den här boken.

Magnus 7
Den är bra… kunde ha gjorts mer av den. Idén är bra men själva händelseförloppet och beskriva det kunde gjorts intressantare. Helt ok men inte perfekt.

Louise 6
Den är skriven 1935, det är bra gjort. För några år sedan hade jag tyckt att den var jättebra. Skönt att den inte är gestaltande för då hade den blivit för lång.

Ebba 5
Imponerad av genialiskt språk och ämne vid det årtalet men inte alls min typ av bok. Egoistisk kille, vad hände med sonen? Vill ha antingen faktabok eller skönlitterärt, gillar inte när det blandas jmf Alkemisten, det blir pretentiöst och förmyndaraktigt.

Christian via mail:
“Siddharta är en av mina gamla favoritböcker, i alla fall när jag var ung och mer pretentiös, så det hade varit kul att läsa om den. En yngre version av mig hade nog gett den en stark 9:a.”

Medelbetyg: 7,2

Köp Boken på Bokus

Köp boken på Adlibris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*