Mig äger ingen – Åsa Linderborg

mig-ger-ingen_15953639Cirkeln är sluten…

Till att börja med: ”Mig äger ingen” erhöll det ganska smickrande genomsnittbetyget: 6,8.

Efter min lilla förfrågan om den föreslagna boken ställde sig tre-fyra lite tveksamma till ”Sprickor…” (och Per motorsågade den) och den får därmed vila.
Istället blir det Paul Austers ”Dårskaper i Brooklyn”(2005). Vi förflyttar oss därmed till en annan kontinent och byter kön på författaren.
(Auster slog igenom med New York-trilogin och senare med manuset till filmen Smoke (som följdes av Blue in the Face) Han är en av nutidens mer erkända berättare med ett behagligt språk i sina både underhållande och tänkvärda romaner. Ett genomgående tema i historierna är att allt hänger ihop; i slutet av böckerna knyts de mest osannolika sammanträffanden ihop.) (vi får se om så sker i denna bok…)
Boken ska ha ett grönt omslag och – eftersom vår Cirkel är Uptodate – finns den att inhandla på bland annat Åhlens Bokrea för cirka 70 kronor. Sidantalet uppgår till omkring 200.
Vissa önskemål om vecka och dagar för nästa cirkel har gjort att jag nu dänger till med och f ö r e s l å r följande datum: Onsdagen den 23 april. (detta datum måste dock godkännas av nästa värd David så han får återkomma i ärendet). Om det blir ovanstående datum har vi 1½ månad på oss.
Boken är Billig, förhoppningsvis Mycket Bra och alla hinner läsa – Voalá!
Hälsningar Magnus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*